Nummer 7215 heeft pech

 


De vluchtelingen blijven in Europa en er zullen er meer komen. Veel meer. En dan nog meer. Spreken we nu nog over honderdduizenden, volgend jaar spreken we over miljoenen. Het Europa zoals wij dat kennen zal daardoor ingrijpend veranderen. Is dat erg? Ik denk het wel, maar weten doe ik het niet. Wie weet nu nog iets zeker?


Optimisten vertellen ons dat we al generaties lang veel te weinig kinderen krijgen. Daarom zijn de vluchtelingen eigenlijk een blessing in disguise. ‘t-Zou kunnen, al verstopt die zegen zich dan wel erg goed.


Persoonlijk ben ik wat pessimistischer. Zeker, er zullen vluchtelingen zijn die in een volstrekt onbekend Europa van hun leven een succesverhaal maken. Maar dat zullen slechts enkelingen zijn. De meerderheid blijft jarenlang in een asielzoekerscentrum wonen, afhankelijk van een karige uitkering. En dan, misschien, met wat geluk, krijgen ze een woning toegewezen in een achterstandswijk waar de buren  hen scheef aankijken. Want – daar ben ik vast van overtuigd – de liefde van de West-Europeaan voor de gast uit het Midden-Oosten, verdwijnt als sneeuw voor de zon zodra die gast geld gaat kosten. En geloof me maar, het gaat miljarden kosten.


Er gaan geruchten dat tussen al die mensen moorddadige salafisten zijn verstopt. Het kan stemmingsmakerij zijn, het kan waar zijn. Niemand die het weet. Maar het maakt me toch enigszins ongerust. Maar stel dat het onzin is, dan nog zullen nog meer moslims onze samenleving blijvend veranderen.


Ik heb alle begrip voor mensen die de ellende en honger van de oorlog in hun thuisland zat zijn. Ik herhaal nog maar eens wat ik vorige week op de website van Opiniez.nl schreef: “in een land waar oorlog heerst zou ik er alles voor over hebben om mijn geliefden in veiligheid te brengen. Ik zou liegen, bedriegen, ja zelfs geweld gebruiken om mijn kinderen te eten te geven.”


Dat doen deze mensen ook, daarom zijn ze wat mij betreft welkom. Alleen begrijp ik niet waarom zovelen als ze eenmaal hier zijn, er alles aandoen om van het vrije gastland net zo’n kutland te maken als het land waar ze vandaan komen. Was er al één foto te zien van een vrouw die haar hoofddoek weggooide? Natuurlijk niet. Met vierhonderd in een wrak bootje, bijna verzopen, wanhopige tocht door Europa, eindelijk hier, de honger gestild, de dorst gelest , de zieke kinderen genezen. Opvang, douches! Rust, slapen, veilig! Maar niet vrij van de Islam, die alles verstikkende Islam. Terwijl hun godsdienst meestal de oorzaak van hun ellende is.


Ik geloof de politici niet die ons vertellen dat ze een streng asielbeleid gaan voeren, maar nu even niet. Ik geloof ze niet als ze ons vertellen dat we die tsunami aan mensen makkelijk kunnen opvangen. Ik geloof ze niet als ze zeggen dat alleen de vluchtelingen worden opgevangen en dat de “gelukszoekers” worden teruggestuurd. Het is volstrekte onzin. Europese politici kijken als bange konijnen naar de tsunami aan vluchtelingen die op ze afkomt. Ze hebben geen idee wat ze moeten doen. Je kunt het ze niet kwalijk nemen, er is geen mens die het wel weet.


Behalve de ambtenaren in Brussel dan. Die rekenden uit dat Nederland 7.214 mensen moet opvangen. Een opmerkelijk getal. De 7215de vluchteling heeft pech.


7 september 2015